Τα ζωδια και τα Λουλουδια τους

Τα ζωδια και τα Λουλουδια τους
Κριος

Τα εξωτικά λουλούδια, το τριαντάφυλλο, η ντάλια, η ανεμώνη, ο πανσές, η τουλίπα και ο μενεξές εκφράζουν τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού κόσμου του Κριού. Ακόμα, τον Κριό τον αντιπροσωπεύουν το γεράνι, το μελισσόχορτο, η φτέρη και η τσουκνίδα ενώ το γαρίφαλο και η πασχαλιά του αρέσουν ιδιαίτερα, για το ξεχωριστό άρωμά τους. Επίσης, η μυρτιά φέρνει τύχη στις γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο του Κριού, ιδιαίτερα κατά την χρονική περίοδο του γάμου τους.

Ταυρος

‘Ολοι σχεδόν οι Ταύροι, εκφράζουν ιδιαίτερη αγάπη για τα λουλούδια, αφού τα μαγιάτικα λουλούδια ανθίζουν όταν αυτοί …γεννιούνται. Αντιπροσωπευτικά έτσι, φυτά-λουλούδια στο ζώδιο του Ταύρου είναι η βιολέτα, η ίρις, η μαργαρίτα, ο νάρκισσος, τα κρινάκια του αγρού, το τριαντάφυλλο (νυφικό), το τριαντάφυλλο (σομόν), το τριαντάφυλλο (άρωμα), το τριαντάφυλλο (ρόζ), το τριαντάφυλλο (κόκκινο), το τριαντάφυλλο (λευκό), το τριαντάφυλλο (ασπροκόκκινο) και το τριαντάφυλλο (κίτρινο). Η πασχαλιά (μοβ), η πασχαλιά (ροζ), η πασχαλιά (άσπρη) και γενικά όλα τα ευωδιαστά λουλούδια συγκινούν κάθε Ταύρο, όπως και οι λίλιες (λευκές), οι λίλιες (με βούλες), οι λίλιες (πορτοκαλί), η ρεζαντά, το γεράνι (κόκκινο) και το γεράνι (ροζ). Εξίσου συναρπάζουν τον Ταύρο οι ευωδιές του γιασεμιού (άσπρου), του γιασεμιού (κίτρινου), του υακίνθου, του κυκλάμινου, της μανόλιας και λίγο πολύ όλων των λουλουδιών, καθώς η θέα της ομορφιάς Αφροδίτη λάτρευε τις ηδονές της όσφρησης.

Διδυμοι

Τα λουλούδια που ταιριάζουν στους Διδύμους είναι το αγιόκλημα, η αλστρομέρια, το «μη με λησμόνει», τα κρινάκια και η φτέρη. Ακόμα, η ίριδα και… άλλα πολυτελή λουλούδια. Επίσης, ο μενεξές όπου θεραπεύει την καταρροή και άλλα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος του Διδύμου.

Καρκινος

Τα νούφαρα και τα νερολούλουδα, που αρχίζουν να ανθίζουν τον Ιούνιο σε διαφόρων ειδών νερά, ταιριάζουν στον αστερισμό του Καρκίνου. Ακόμα, τα κρινάκια, τα άσπρα τριαντάφυλλα, η λεβάντα, οι λίλιες, και τα ευωδιαστά λουλουδάκια του αγρού ικανοποιούν την ρομαντική διάθεση του. Ο πανσές και ο μενεξές των οποίων το άρωμα ειδικά χαρακτηρίζει τον Καρκίνο, τον ολοκληρώνουν. Επίσης, τα συχνά κλονισμένα νεύρα του βοηθιούνται πολύ από τα φυσικά έλαια και το δεντρολίβανο.

Λεων

Στον Λέοντα (κυρίως) ταιριάζουν όσα λουλούδια μοιάζουν με τον ήλιο, όπως το ηλιολούλουδο, το ηλιοτρόπιο, ο ηλίανθος και ο ήλιος. Τα μπλε αστέρια του φυτού μπλουέ, ενός αγριόχορτου, μοιάζουν σαν το γαλάζιο του ουρανού και είναι τυχερά στο γάμο. Στο βασιλικό αυτό ζώδιο ταιριάζουν ακόμη η ορχιδέα (η βασίλισσα των λουλουδιών) η το, επίσης βασιλικό τριαντάφυλλο, η παπαρούνα, η στερλίτσια, τα λουλούδια του πάθους, η λεβάντα και τα κίτρινα κρινάκια. Επίσης, η πράσινη δάφνη, που τα φύλλα της στην αρχαιότητα στόλιζαν τους νικητές λατρεύονται από τους Λέοντες.

Παρθενος

Το παχύφυλλο είναι ιδιαίτερα τυχερό για την Παρθένο, ενώ αγαπά την ευωδιά του υάκινθου, του γιασεμιού και της λεβάντας. Επίσης, στην Παρθένο αρέσουν ιδιαίτερα τα μυρωδάτα σαπούνια με αρώματα από αυτά τα φυτά. Ακόμα, η μιμόζα, το χρυσάνθεμο, το «μη με λησμόνει» και τα μικρά λουλουδάκια με τα έντονα χρώματα.

Ζυγος

Τα λουλούδια που αποδίδονται στον αστερισμό του Ζυγού είναι η ντάλια, η μαργαρίτα, τα άνθη της λεμονιάς, η βιολέτα, η γλαδιόλα και τα μπλε λουλουδάκια. Ακόμα, το άσπρο τριαντάφυλλο και ο λευκός κρίνος. Η ωχρή βιολέτα και η ιεροβοτάνη, είναι το αγαπημένο λουλούδι της Αφροδίτης. Τον Ζυγό, τον χαρακτηρίζει επίσης, το ανθεκτικό γαρίφαλο, τα καμπανάκια, το «μη με λησμόνει» και ένα είδος μαργαρίτας (μπέλα). Επίσης, αφιερωμένο στην θεά Αφροδίτη είναι το τετράφυλλο τριφύλλι, όπου γενικά φέρνει τύχη σε όλους.

Σκορπιος

Οι Κρίνοι, τα χρυσάνθεμα, η αμαριλλίς, το λίλιουμ, η ζέρμπερα, τα σκούρα κόκκινα λουλούδια, και τα γαρίφαλα θεωρούνται περισσότερο αντιπροσωπευτικά για τον αστερισμό του Σκορπιού. Επίσης, οι ακανθώδεις κάκτοι χαρακτηρίζουν τους Σκορπιούς, καθώς τα λουλούδια τους ανοίγουν μόνο τις μέρες με καλό καιρό. Ο νάρκισσος, φυτό χαρακτηρισμένο από το ίδιο του το όνομα, το οποίο μας θυμίζει τον ωραιοπαθή νεαρό του αρχαίου ελληνικού μύθου, κάνει χαρούμενες τις εχθρικές και παγερές μέρες.

Τοξοτης

Η ορχιδέα είναι το λουλούδι που χαρακτηρίζει τον περιηγητή Τοξότη. Ακόμα, ο νάρκισσος, η ανεμώνη και το γαρίφαλο αντιπροσωπεύουν τον αστερισμό του Τοξότη.

Αιγοκερος

Τα λουλούδια που ταιριάζουν στον αστερισμό του Αιγόκερω είναι η παπαρούνα (κόκκινη) που εκφράζει φαντασία και ονειροπόληση, το γαρίφαλο (κίτρινο) που υποδηλώνει την αποστροφή και την απόρριψη, το γαρίφαλο (κόκκινο) που εκφράζει τον θαυμασμό, το γαρίφαλο (λευκό) που δηλώνει την αληθινή αγάπη, το γαρίφαλο (πορφυρό) που εκφράζει την αντιπάθεια και την ιδιοτροπία, το γαρίφαλο (ρόζ) σαν έμβλημα της γιορτής της Μητέρας, το γαρίφαλο των ποιητών που εκφράζει αβρότητα, φινέτσα και τελειότητα, η ποϊνσέττια (που ανθίζει την περίοδο των Χριστουγέννων) και λέει «Να περνάς, χαρούμενα» και η μυρτιά (με τα λευκά άνθη) που φέρνει ιδιαίτερη τύχη στην γυναίκα Αιγόκερω εάν φτιάξει από αυτά την νυφική της ανθοδέσμη και εκφράζει την αγάπη, την ευθυμία και την χαρά. Αναρριχητές φυτά (του ταιριάζουν ιδιαίτερα στον Αιγόκερω) όπως ο πράσινος κισσός που υποδηλώνει την φιλία και το αγιόκλημα. Ακόμα, η μιμόζα όπου και συμβολίζει την ευαισθησία των Αιγόκερων.

Υδροχόος

Η ορχιδέα, ο λυκίσκος, η βαλεριάνα, τα λουλούδια του πάθους και η λίλια (κρίνος) αντιπροσωπεύουν τον αστερισμό του Υδροχόου. Ανάμεσα στα λουλούδια τυχερή κυρίως για τους Υδροχόους είναι η μιμόζα η οποία αντιστοιχεί στον ατομικισμό τους. Ακόμα, τα μικρά και άγρια χιονολούλουδα του χειμώνα και οι εξωτικοί μενεξέδες.

Ιχθείς

Τα φύκια, η ορχιδέα, η φρέζα και η βιολέτα είναι ορισμένα από τα λουλούδια που ταιριάζουν χαρακτηριστικά στους Ιχθείς. Ακόμα, η λίλια του νερού, τα νερολούλουδα και τα γεράνια είναι τυχερά για τον αστερισμό των Ιχθύων, καθώς διακοσμούν τους κήπους των ονείρων τους.
πηγή:http://fairy-flowers.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλώς ήρθατε στό Ανθοπωλείο μας